کلاهبردای مجازی

ساخت وبلاگ

شما می توانید جهت مشاوره تلفنی با وکلای پایه یک با بیش از پانزده سال تجربه در دعاوی مختلف حقوقی و  کیفری  در کل کشور و طرح مشکلات  و سوالات حقوقی خود در تمام ساعات شبانه روز حتی ایام تعطیل ، با تلفن ثابت با شماره 9099072835  تماس بگیرید و یا به  اینجا  مراجعه نمایید.

 کلاهبردای مجازی


هرچند تکدی‌گری به شکل سنتی همچنان در خیابان‌ها و چهارراه‌ها خود‌نمایی می‌کند و در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات در مواد 712 و 713 جرم انگاری و تعیین مجازات شده است، اما متکدیان الکترونیکی که با توسل به رایانه و مخابرات اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، مصداق بارز ماده 13 قانون جرائم رایانه‌ای هستند.
با پیشرفت علم و فناوری، همه‌روزه شاهد تکامل جرائم در کشور هستیم. مجرمان با استفاده از فناوری‌های روز، اعمال مجرمانه خود را به عرصه ظهور می‌‌رسانند به‌نحوی‌که دیگر همچون گذشته نیازی به تلاش و اتلاف وقت فراوان برای رسیدن به مقاصد خود ندارند. ازجمله این رفتارهای مجرمانه تکامل‌یافته، می‌توان به تکدی‌گری در فضای مجازی اشاره کرد. این دست از مجرمان با توسل به رایانه و اینترنت در کوتاه‌ترین زمان بدون نیاز به ژنده‌پوشی و ایراد آسیب به خود، برای اجرای سیاه‌بازی‌هایشان در راستای تحریک احساسات عمومی، از ارسال یک پیام در گروه‌های موجود در فضای مجازی بهره می‌گیرند. متکدیان الکترونیکی دیگر نیازی به حضور در خیابان‌ها و طی کردن چند صد متر در روز و قسم و آیه دادن عابران ندارند و بسته به حوادث روز جامعه از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند.

شناسایی کمپین‌ها در فضای مجازی توسط سودجویان

این روزها بازار کمپین‌ها در فضای مجازی سفره رنگینی برای این قبیل مجرمان است. برای نمونه می‌توان به کمپین‌های حمایت از حیوانات، حمایت از کودکان کار، محیط‌زیست، مبارزه با کودک‌آزاری و... اشاره کرد. متکدیان الکترونیکی با شناسایی گروه‌های مجازی اقدام به ارسال پیام در گروه‌ها در ساعات اوج مراجعه اعضا به این گروه‌ها می‌کنند و با مدد گرفتن از چند سیم‌کارت اعتباری و گوشی تلفن همراه، گدایی خود را آغاز می‌کنند. ابتدا با یک خط اقدام به ارسال چند تصویر از حیوانات ولگرد خیابانی می‌کنند که شرایط جسمانی مناسبی ندارند به همراه متن‌هایی سوزدار از قبیل این حیوان مورد کم‌لطفی صاحبش قرارگرفته یا در اثر برخوردهای غیرانسانی مورد آزار قرارگرفته و با سایر خطوط دوباره بازارگرمی و جملاتی را پیرو حمایت از این حیوان و مبارزه با عاملان این برخورد بیان می‌دارند. در زمان مناسبی که فضا مطلوب شده، با لحنی مادرانه اعلام می‌کنند که برای درمان و احیای این حیوان به‌شخصه توان مالی نداشته و نیاز به حمایت خیرین و حیوان‌دوستان دارندپس از فعالان و حامیان حیوانات درخواست می‌کنند به شماره‌حسابی که در گروه قرار می‌دهند، مبلغی ارسال کنند و به همین راحتی به نام کمپین و به کام خود تکدی‌گری می‌کنند.

سوءاستفاده از احساسات مردم

البته بسته به فصل نیز گاهی موضوعات را دسته‌بندی می‌کنند. مثلاً با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمان بازگشایی مدارس، این نقشه را در دستور کار خود قرار می‌دهند که علی کوچولو به خاطر فقر خانواده و عدم توانایی مالی از حق رفتن به مدرسه و تحصیل محروم شده و تصویر کودکی را نیز که معصومانه به هم‌نسلان خود می‌نگرد که در تکاپوی خرید اقلام تحصیل هستند، در محوریت با این موضوع برای مخاطبان ارسال می‌کنند. این دست از مجرمان برای دستابی به مقاصد نامشروع خود از هر ترفندی بهره می‌برند و گاه تصویر دختربچه‌ای را بر روی تخت بیمارستان در شرایطی که مادرش گریان است، سوژه خود قرار می‌دهند با عنوان اینکه مادر برای تهیه هزینه‌های درمان کودکش به هر ریسمانی چنگ زده، اما به دلیل بالا بودن این هزینه‌ها از پرداخت عاجز شده و همسرش نیز که کارگری فصلی است و درآمد چندانی ندارد تا کفاف هزینه‌ها را بدهد و در صورت نپرداختن هزینه‌های درمان، این کودک جانش را از دست خواهد داد. حال‌آنکه این تصویر اصلاً مصداق موضوع اعلامی نبوده و دختر خردسال به علتی همچون افتادن از تاب، آسیب‌دیده و مادر به خاطر موفقیت‌آمیز بودن عمل و رفع خطر از سر کودکش، اشک شوق می‌ریزد.

تغییر شیوه تکدی‌گری از سنتی به مدرن

هرچند تکدی‌گری به شکل سنتی همچنان در خیابان‌ها و چهارراه‌ها خود‌نمایی می‌کند و در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات در مواد 712 و 713 جرم انگاری و تعیین مجازات شده است، اما متکدیان الکترونیکی که با توسل به رایانه و مخابرات اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، مصداق بارز ماده 13 قانون جرائم رایانه‌ای هستند، چراکه برای عملیاتی کردن نقشه خود از سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی بهره می‌گیرند. باید پذیرفت متکدیان از گذشته تا به امروز باوجود تغییر شیوه، همچنان حول یک محور ارتزاق می‌کنند و آن چیزی جز نشانه رفتن حس نوع‌دوستی و تحریک احساسات افراد نیست. در مواردی که کم نیز نیست، افراد خیر که قصد یاری‌رسانی به هم نوعانشان را دارند، در دام این متکدیان گرفتار می‌شوند و پس از توهین به احساساتشان، عطای این عمل خداپسندانه را به لقایش می‌بخشند به‌نحوی‌که اگر یک انسان نیازمند واقعی نیز به آن‌ها رجوع کند که واقعاً مشکلی داشته باشد، دیگر سخت می‌توانند خود را برای یار‌ی‌رسانی قانع کنند.

ازاین‌رو نیاز است عموم جامعه هوشمندانه به این قبیل پیام‌ها واکنش نشان داده و صحت‌وسقم آن‌ها را برسی کنند و اگر قصد کمک به این دست کمپین‌ها ‌را دارند، از طریق مؤسسات خیریه معتبر که برای انجام این امور تأسیس‌شده و دارای شماره ثبت هستند، اقدام کنند .

برگرفته از مهداد

:: موضوعات مرتبط: مطالب و اخبار حقوقی، مطالب و اخبار اجتماعی، آموزش های حقوقی، مشاوره حقوقی در مورد جرائم سایبری، مشاوره حقوقی در مورد سرقت، مشاوره حقوقی در مورد کلاهبرداری
:: برچسب‌ها: کلاهبردای, مجازی, فضای مجازی, وکیل اینترنتی, مشاوره با وکیل با تلفن

موسسه وکالت و مشاوره حقوقی شه کرم پور...
ما را در سایت موسسه وکالت و مشاوره حقوقی شه کرم پور دنبال می کنید

برچسب : کلاهبردای,مجازی, نویسنده : 5karampoore بازدید : 179 تاريخ : شنبه 28 مرداد 1396 ساعت: 4:37